In 2019 wordt de Kunstroute Zeist georganiseerd op 5 en 6 oktober in Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide, en op 12 en 13 oktober in Zeist en Austerlitz. De primaire doelgroep zijn kunstenaars die wonen in Zeist, of er een atelier hebben. Wil je mee doen, lees onderstaande dan goed door!

Heb je niets om tentoon te stellen maar wel ruimte die je aan een kunstenaar ter beschikking wilt stellen om in een van de weekenden mee te doen aan de kunstroute, dan horen we graag van je.

Heb je een ruimte en wil je die aan een specifieke kunstenaar van buiten Zeist ter beschikking stellen, dan vragen we je contact op te nemen met de organisatie. Pas na overleg besluit de organisatie of je locatie en kunstenaar worden opgenomen op de website en in de flyer. Daarbij speelt binding met Zeist een rol.

Het inschrijfformulier vind je hier. Het moet uiterlijk 15 juli ontvangen zijn, en de betaling dient uiterlijk 19 juli bijgeschreven te zijn op de aangegeven bankrekening.

Inschrijven kost slechts € 30. Dat bedrag wordt grotendeels besteed aan promotie.

Deelname aan de Kunstroute Zeist is definitief na ontvangst van:

  • het volledig ingevulde inschrijfformulier (met o.a. een korte toelichting op je werk en werkwijze)
  • het inschrijfgeld
  • minimaal drie digitale foto(s) van je werk op voldoende resolutie, van hoge kwaliteit
  • optioneel een foto van jezelf, van hoge kwaliteit

Met het leveren van digitale foto(s) van je werk ga je er mee akkoord dat die (uitsluitend) gebruikt mogen worden bij de promotie van de Kunstroute Zeist 2019 en 2020, op de website van zowel Kunstroute Zeist alsook op het Platform Beeldende Kunst Zeist (www.cultuurinzeist.nl). Indien bekend vindt naamsvermelding van de fotograaf plaats.

De foto van één werk wordt gebruikt in de flyer, en foto’s worden gebruikt op de website, waar inwoners meer informatie kunnen vinden over de deelnemende kunstenaars. Welke foto’s op de website getoond worden bepaalt de organisatie.

Bij de Kunstroute Zeist 2019 is een opening gepland op 4 oktober en een aansluitende overzichtstentoonstelling in het weekend van 5 en 6 oktober met van iedere deelnemer één werk. Voor werk van niet te grote omvang doen we ons uiterste best een mooie plaats te regelen. Er is niet voorzien in een verzekering tegen diefstal of beschadiging.

Het is niet mogelijk met de Kunstroute mee te doen zonder toestemming voor bedoeld gebruik van de foto’s, en zonder een werk voor de overzichtstentoonstelling te leveren.

Net als vorig jaar is er een prijs voor bezoekers die zichzelf met hun favoriete kunstwerk op de foto zetten en die samen met een motivatie inleveren: een waardebon van € 500 om te besteden aan dat kunstwerk (of, als de eventuele bijbetaling voor dat werk niet haalbaar is, een ander kunstwerk). Dat levert de maker van het werk leuke publiciteit op (foto in de krant bijvoorbeeld, en natuurlijk op de website), dus hopelijk kun je tot een akkoord komen met de prijsvraagwinnaar. Wellicht ten overvloede: medewerkers van de organisatie, Cultuur Zeist en mensen die wonen op het adres van de deelnemende kunstenaars zijn uitgesloten van deelname. Beoordeling van de motivatie doet de organisatie samen met Cultuur Zeist. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Vul hier het inschrijfformulier in.