Marleen B. Berg

Marleen B. Berg wordt geïnspireerd door vorm en beweging in teksten, muziek en natuur. Zoekend naar groei of juist de bron verbindt ze beelden waarbij ze het liefst meerdere lagen laat zien. Transparant emaille over bewerkt en geoxydeerd koper bijvoorbeeld, of meerdere foto’s door elkaar heen gewerkt, gecomponeerd, tot een nieuw beeld: fotocompositie.

Het direct met de vingers vormen van dun koper, met een vlam kleur losmaken, met een penseel het glaspoeder over het oppervlak verdelen om daarna bij hoge temperaturen te kunnen smelten past goed bij haar: kijkend vormen, met het materiaal spelen en gebruiken wat er spontaan ontstaat én tegelijkertijd nauwgezet kleuren uitproberen en temperaturen bijhouden. Tegelijkertijd past ook het tot op de pixel nauwkeurig kunnen bewerken van foto’s heel goed bij haar. Met de nieuwste mogelijkheden van Photoshop ontstaat ook daarin een extra diepte, waarin lagen elkaar kunnen beinvloeden in kleur en vorm, een beeld zich kan herhalen, steeds doorwerkend tot de foto’s met elkaar een nieuw beeld geven.

Het werken met dun koper geeft de mogelijkheid om ook grote objecten helemaal in eigen atelier te maken: zoals het kruis voor de kapel in het Diak in Zeist: contouren, open, zowel bron als toekomst.

Voor Marleen zijn vragen het uitgangspunt, met de rijkdom van meerdere mogelijkheden, elk probleem heeft meerdere oplossingen, een vraag meer antwoorden mogelijk.Thema’s zijn o.a. ‘God, mijn Moeder’, ‘Reis door het leven: Pelgrim met pijn’, ‘Seven Maniere van Minne: het verlangen van de mens naar de liefde’.

Nelson Mandelalaan 148 | 3707 KP | Zeist

mbberg@gmail.com